Ajla Paradžik: Naredne kvalifikacije su velika prilika za našu reprezentaciju

Odbojkašica Nancya

Ajla Paradžik: Naredne kvalifikacije su velika prilika za našu reprezentaciju · Intervju

H. Zilić

Sredinom ove godine žensku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju kvalifikacije za EP.

Prethodni ciklus naše djevojke je set odvojio od smotre najbolji selekcija Starog kontinenta, tako da u novi ciklus ulazimo sa dosta optimizma.

Jedan od lidera reprezentacije je i Goraždanka, Ajla Paradžik. Ajla je protekle godine bila proglašena i među tri najbolje sportistkinje BiH u Izboru Nezavisnih i BHRT-a, a sa dosta uspjeha nastupa u Francuskoj za ekipu Nancya.

U Francuskoj se sezona lagano zakuhava, a Ajla je izdvojila vrijeme za SportSport.ba i dala zanimljive odgovore na naša pitanja.

Za početak Ajla, kakva je situacija u klubu na startu Nove godine? Ambicije u drugom dijelu sezone?

"Situacija u klubu je relativno dobra, sve smo zdrave i u dobroj formi. Ambicije su fokusirane na Final Four Kupa Francuske i u ligi što se bolje plasirati s obzirom na neočekivane poraze u prvom dijelu sezone."

Oglasi

FOTO: Vicent Dessaird

Da li ste zadovoljni nastupima u Challenge Cupu? Zaustavljeni ste u četvrtfinalu.

"Nastupima u Challange Cupu smo i vise nego zadovoljni, historijski nastup za klub i grad Nancy. Pokazali smo se u najboljem svjetlu, prošli u četvrtfinale i zaustavljeni od strane Turske ekipe THY, ali jako lijepa utakmica i mnogo divno iskustvo."

Krajem prošle godine izabrani ste među tri najbolje sportistkinje BiH? Kakav je osjećaj kada su se emocije slegle?

Oglasi

"Ovim putem se još jednom zahvaljujem svima koji su glasali za mene i koji su mi dali veliku podršku. Motivacija više svakako, jako sam ponosna i sretna što je neko uvidio moj rad i zalaganje na terenu. Samo nastaviti još jače i bolje."

Našu reprezentaciju očekuju kvalifikacije za EP. Dosta problema je stvorila Korona. Možemo li očekivati napokon iskorak i plasman na Eurovolley?

"Napokon se okupljamo opet nakon duže pauze. Nadam se da ćemo poslije sezone sve biti zdrave i u dobroj formi. Vjerujem čvrsto da je ovo velika prilika i izazov za nas, a šanse svakako imamo kao i prednost domaćeg terena s obzirom da se drugi turnir kvalifikacija odigrava u Bosni i Hercegovini."

Da li je odbojka napredovala? Igrate na vrhunskom nivou. Koliko recimo zaostaje za ostalim dvoranskim sportovima, da li je možda isti nivo? Evo konkretno u Francuskoj?

Oglasi

"Odbojka je mnogo napredovala u svakom smislu. I sigurno da ne zaostaje mnogo za ostalim dvoranskim sportovima generalno. Konkretno u Francuskoj ženska odbojka je jako napredna i među vodećim dvoranskim sportovima."

Kakva je budućnost odbojke u BiH? Dosta mladih igračica imamo.

"Imamo mladih i perspektivnih igračica, ali nemamo uslova niti finansija i upravo zbog tog razloga ne vidim mnogo svijetlu budućnost odbojke u BiH, nažalost."

Od Goražda do evropske scene. Koja je tajna Ajlinog uspjeha?

"Rad, red i disciplina. Igram i volim odbojku srcem."

Za kraj. Gledamo li Ajlu još u dresu Nancya od ljeta. Ima li ponuda za nastavak karijere?

"Za slijedeću sezonu ništa nije sigurno, a otvorene su mnoge opcije. Po završetku sezone ću znati konkretnije u kojem smjeru ce se nastaviti moja karijera."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi