Italijan pojačava reprezentaciju Srbije?

Grbić dovodi Placija na mjesto asistenta

Italijan pojačava reprezentaciju Srbije?

Nedavno je za novog selektora odbojakaške reprezentacije Srbije imenovan legendarni reprezentativac ove zemlje Nikola Grbić.

Jedan od najboljih tehničara svih vremena će za svog prvog pomoćnika najvjerovatnije "uzeti" Italijana Camilla Placija, javljaju pojedini italijanski mediji. 

Pored toga što će Placi asistirati Grbiću pojavile su se i informacije da bi upravo Placi mogao angažovati još nekoliko italijanskih trenera, pa će prvi put u historiji toliko stranaca biti vezano za odbojkašku reprezentaciju Srbije. 

Upravo je u Italiji Nikola Grbić proveo najveći dio svoje igračke karijere, pa tako ne treba čuditi odluka da ljude sa kojima je često sarađivao okupi i u pravljenju velikih rezultata sa državnim timom.

Placi je prošle godine sjedio na klupi reprezentacije Bugarske, i to u ulozi selektora, a trenutno vodi jedan klub u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.