Izbačena iz reprezentacije: Četnički simboli presudili Ivani Radović
Ivana Radović, očekivano, nakon četničkog orgijanja više neće biti član reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Više je nećemo gledati u nacionalnom dresu

Izbačena iz reprezentacije: Četnički simboli presudili Ivani Radović

E. Ganibegović

Odbojkašica Ivana Radović više neće nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Posljedice su to onoga što je napravila prije tri dana, a što je zgrozilo bh. javnost.

Posljednjeg dana februara mjeseca Ivana Radović, odbojkašica ŽOK Gacko zgrozila je svojom objavom na Instagramu bh. sportsku, ali i širu javnost.

Ona je na pomenutoj društvenoj mreži podijelila story svoje prijateljice na kojem se nalazi njena fotografija s podignuta tri prsta, četničkom šubarom i kokardom.

Također, pohvalila se u opisu fotografije da je potomak ratnog zločinca momčila đujića, zbog čije je tetovaže s fudbalskom reprezentacijom završio ranije jedan fudbaler. 

Ista sudbina zadesila je i Ivanu Radović. N1 je objavio da ona u budućnosti više neće nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Oglasi

"Izvor iz OSBiH je za N1 potvrdio kako je tokom jučerašnjeg dana bilo riječi i o eventualnom pokretanju disciplinskog postupka, ali budući da Radović nije imala status reprezentativke na posljednjim reprezentativnim okupljanjima, to proceduralno nije bilo moguće uraditi," stoji u članku pomenutog medija. 

U izjavi za Srpskainfo Ivana Radović pokušala je opravdati svoje postupke, ali to joj nije mnogo pomoglo.

"Vojvoda đujić mi je predak i sa njim sam se poistovjetila prije svega kao sa pravoslavnim sveštenikom. Nisam htjela nikoga da povrijedim. Dres Bosne i Hercegovine sam nosila od pionirki pa sada do seniorki i ne znam da li ću ponovo igrati", rekla je ona.

Postavlja se pitanje kako se s četničkim simbolima pokušala poistovijetiti s pravoslavljem, no jasno je da je pravda zadovoljena.

Navijači Bosne i Hercegovine sigurno su zadovoljni odlukom da se ova djevojka više ne poziva u nacionalnu vrstu.

Ovu odluku su nakon niza razgovora donijeli čelnici Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine. 

Top Komentari

zajid08
Najzesce mi je kad nose kokardu i kazu: "postujemo tudje i volimo svoje...." To je isto kad bi neko danas nosio kukasti krst i isto rekao...
4 0
Catanzaro
Kako glupa djevojka. Reprezentacija je izlog za svaku djevojku da je snimi neki inostrani klub i pruzi joj priliku da svoj talenat unovci te igra na najvisem nivou. Radi srbovanja ce karijeru zavrsiti igranjem po Foci Gacku Mrkonjic gradu i ostalim selendrama na niskokvalitetnom nivou . Tuzno
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi