Jahorina u Višegradu, Modriča u Pekiju

Jahorina u Višegradu, Modriča u Pekiju

Odbojkašice Jahorine u četvrfinalnoj utakmici play offa za prvaka putuju u Višegrad  i imaju priliku da se ekipi HE na Drini revanširaju i vrate "brejk" za nesretni poraz u prvom susretu, prošlog vikenda u Pekiju.

Meč se igra u petak 8.marta u Gradskoj dvorani sa početkom u 17 h.

 

Kako je izjavila u najavi za utakmicu izvaredni i borbeni libero ekipe iz Pala, Jovana Garić, očekuje tešku utakmicu ali vjeruje da njene igračice imaju snage da koncentrisanom i srčanom igrom i uz malo sportske sreće mogu iznenaditi favorizovanog domaćina i izboriti "majstoricu" i u trećoj odlučujućoj utakmici probati ostvariti plasman u polufinale i igrati za prvaka.

 

U slučaju trijumfa Paljanki, treća utakmica igra se sutradan, također u Višegradu.

 

U drugom četvrtfinalnom susretu u Gacku domaći sastav dočekuje odbojkašice iz Bihaća uz napomenu da Gačanke imaju prednost 1:0 u utakmicama do dvije pobijede.

 

Parove play-outa čine: Radnik - Modriča  i  Kakanj - Bl Volley

 

Odbojkaši Modriče u Pekiju

 

Poslije izvanredne igre i ubjedljive pobjede u prošlom kolu nad ekipom iz Lukavca odbojkaši Studenta spremno i u dobroj  atmosferi u drugom kolu Lige za opstanak, dočekuju ekipu iz Modriče.

 

Meč se igra u subotu devetog marta u Pekiju, sa početkom u 18 h, a ulaz je slobodan.

 

U Peki dolaze stari poznanici i sportski rivali iz Modriče: Dejan Milošević, Dragan Blagojević, Srđan Cvijanović, Veselin Drobnjak, Boris Milošević-Musa i ostali "Uljari"  pa se očekuje neizvijesna i uzbudljiva odbojkaška prestava.

 

U drugom meču play-outa sastaju se, odbojkaši Lukavca i Čapljine

 

U revanš četvrtfinalnim  susretima play-offa za prvaka igraju Gacko - Napredak i Mladost - Domaljevac.

 

U nadmetanju do dvije pobjede, prednost domaćeg terena u slučaju treće odlučujuće utakmice "majstorice" imaju odbojkaši Gacka i Mladosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije