Jedinstvo i dalje vodeće
Ivana Bradara i Mirnesa Spahić, igračice Kaknja

Premijer liga odbojkašica

Jedinstvo i dalje vodeće

Pobjedom u tie-breaku nad ekipom Radnika, Jedinstvo je zadržalo prvu poziciju na tabeli.

Odbojkašice Jedinstva slavile su protiv Radnika i upisale dva boda. U ovoj sezoni, u stopu ih prati ekipa Imzit Dobrinje koje je pobjedom u Kaknju jurišala na prvo mjesto, ali će se ipak morati zadovoljiti sa samo 2 boda manje od vodećih.

U susretu Kakanj - Dobrinja, gošće iz Sarajeva opravdale su ulogu favorita i ostvarile maksimalnu pobjedu. Presudilo je njihovo veće iskustvo, posebno bivših igračicama Kaknja Amele Bezdrob, Imzire Herco i Dženite Hadžihasanović, djelovale sigurnije i uigranije.

Tek u trećem setu odbojkašice Kaknja uspijevaju uspostaviti ravnotežu, zaigrati agresivnije i sigurno su  zaslužile dobiti ovaj set, ali su nažalost, pale u presudnim trenucima i pretrpjele uvjerljiv poraz. Podatak da je ovaj set trajao čak 30 minuta kazuje da su domaće igračice pružile jak otpor i pošteno namučile favorizirane gošće.

Kakanj - Imzit Dobrinja 0:3
19:25, 18:25, 27:29
Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 150. Sudije: Slobodan Nikić (Brčko) i Jasmin Husejnović (Sarajevo).

KAKANJ: Lepić, Šehagić, Spahić, Lujnović, Srebrenica, Ajla Hadžić, Alisa Hadžić, Mehić, Bradara, Grezda.
IMZIT DOBRINJA: Imamović, Baraković, Begić, Binjoš,I.Hodžić, Hadžihasanović, Delibašić, Herco, Planinčić, Lokvančić, M.Hodžić, Bezdrob.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.