Jedinstvo osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u odbojci

Pobjedom nad Bosnom iz Kalesije

Jedinstvo osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u odbojci

Midhat Šljivak

Odbojkaši Jedinstva osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u Brčkom savladali Bosnu iz Kalesije sa 3:0 po setovima 25:22, 25:18, 25:18.

Otvaranje susreta i prvi set ponudili su dosta dobru odbojku. Jedinstvo je došlo do vodstva 11:6, ali Bosna serijom poena ubrzo izjednačila rezultat na 12:12. Potom su ponovo uslijedile serije poena obje strane, a na kraju su ipak uspješniji bili odbojkaši Jednistva, koji dobijaju prvi set 25:22.

Drugi set bolje otvaraju odbojkaši iz Kalesije. Poveli su sa 3:0, a do prvog tehničkog time outa Kalesijci su održali tri poena prednosti 8:5. Domaći tim je potom preuzeo vodstvo 10:9, kojeg su držali do samog kroja drugog seta kojeg su dobili 25:18.

U trećem setu bolje otvaranje domaćih odbojkaša. Došli su do 5:0, a prednost su održavali cijelim tokom trećeg seta, kojeg su na kraju osvojili 25:18 za konačnu pobjedu i titulu pobjednika Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.