Jedna pobjeda Finske, dvije Koreje
Finci imaju kvalitetan blok

Drugi vikend Svjetske lige

Jedna pobjeda Finske, dvije Koreje

M. Maksimović

Drugi vikend Svjetske lige odbojkaša je ponudio dva iznenađenja.Srbija je u prvoj od dvije utakmice poražena od Finske 1:3, dok je Južna Koreja upisala dvije pobjede protiv Francuske.

Finci su u Pioniru bili bolji od Srbije 3:1 zahvaljujući sjajnom Mikki Oivanenu koji je osvojio 26 poena.U drugom susretu dan kasnije stvari su došle na svoje, pa je Srbija sa 25:21,25:15 i 25:21 upisala sigurnu pobjedu.

Koreja je u grupi D već na startu savladala u prvoj utakmici Kubu, a ovaj put je dva puta bila bolja od Francuske.U oba slučaja su se igrala četiri seta, prvi meč je trajao 104 minute, drugi minut duže.U prvom meču su Jeon Kwang-In i Kim Jeong-Hwan osvojili po 17 poena, u drugoj utakmici je odličan bio Choi Hong-Suk također sa 17.

Ostali mečevi su završili prema očekivanju.Brazilci i Amerikanci su ostvarili dvije pobjede protiv Poljske odnosno Portorika.Isti posao su obavile selekcije Rusije i Bugarske u grupi B.Argentina je u grupi C dva puta kao gost nadigrala Portugal, dok je u grupi D Italija prema očekivanju dva puta pobjedila Kubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.