Još je samo ostala Rusija bez poraza
Rusi nisu imali previše protiv Japana

Nakon četiri vikenda Svjetske lige

Još je samo ostala Rusija bez poraza

M. Maksimović

Nakon četiri vikenda u Svjetskoj ligi za sada je samo jedna selekcija neporažena.Rusija je upisala svih osam pobjeda, dok po sedam pobjeda i jedan poraz imaju reprezentacije Brazila, Argentine i Italije.

Iznenađenje se dogodilo u prvoj utakmici između Italije i Francuske koja se igrala u Messini. Francuzi su doputovali u Italiju bez pobjede, ali su do kraja ''ginuli'' pa se napravili preokret za 1:3 i prvu pobjedu u Svjetskoj ligi.Sva četiri seta su bila izjednačena, drugi su dobili Francuzi 32:30, treći 25:23, četvrti 25:22.Nezadrživ je bio Antonin Rouzier sa 30 poena.

Dan kasnije u Cataniji su stvare došle na svoje mjesto.Michal Lasko je osvojio 20 poena, Buti i
Zaytsev po 10 dok je Rouzier ostao na 18.Italija je dobila drugi meč 3:1.Kuba je u ovoj grupi upisala dvije gostujuće pobjede protiv Koreje te sada drži drugu mjesto u grupi sa pet pobjeda i tri poraza.

U grupi A su dvije dobre utakmice odigrali Amerikanci i Poljaci.U prvoj su Poljaci bili neuhvatljivi, slavili su sa 3:0, u drugoj su Amerikanci povezali redove te su na krilima Matthewa Andersona i njegovih 20 poena slavili 3:1.Prvo mjesto je i dalje rezervisano za Brazil koji nakon dva trijumfa protiv Portorika ima sedam pobjeda, dok su Amerikanci trenutačno pobjedu ispred Poljaka.

U grupi C glavnu riječ vodi Argentina koja je u dva dana prepustila Portugalu tek jedan set, dok je više uzbuđenja bilo u Tampereu.Prvo je Srbija dobila Finsku 3:2.Miko Oivanen nije spriječio poraz Finske iako je izborio 37 poena.Na drugoj strani odlični su bili Saša Starović sa 25 poena, Podrščanin sa 18.I drugi meč je otišao u pet setova, ali su ovaj put slavili Finci.Uz Oivanena sa 22 poena, tu je bio Kunnari sa 18 poena.

Rusi i dalje drže prvo mjesto grupe B, protiv Japana nije bilo dileme, dva puta po 3:0 za čistih 8-0.Njemačka i Bugarska su odigrale također dva izjednačena meča.U prvom su domaćini imali više sreće za 3:2, u drugom je stigla do pobjede Bugarska 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.