Tragedija u svijetu sporta: Nakon odigranog meča Lige prvaka otišao još jedan mladi život(18)

Poslije pada kroz prozor

Tragedija u svijetu sporta: Nakon odigranog meča Lige prvaka otišao još jedan mladi život(18)

Admin Čaušević

Nova tragedija potresla je svijet sporta. Otišao je još jedan mladi život. Mnogi su šoku i nevjerici zbog nemilog događaja, a detalji tragične smrti tek treba da se otkriju.

Preminula je Julia Ituma, 18-godišnja odbojkašica pronađena je mrtva u Istanbulu u Turskoj, gdje je boravila sa svojim klubom Gorgonzola Novara.

Italijanska eklia je bila na gostovanju u svjetskoj metropoli kako bi odigrala polufinale odbojkaške Lige prvaka. Eczacibasi je na kaju pobijedio sa 3.0, a Ituma je svom timu donijela dva poena.

Uzroci njene smrti, koja je uslijedila nekoliko sati nakon utakmice, još uvijek nisu poznati. Niti jedna hipoteza nije isključena, a navodno je pala s prozora hotelske sobe.

Ituma je rođena je 8. oktbra 2004. u Milanu, od roditelja nigerijskog porijekla. Visoka je 192 centimetra, a odbojkom se počela baviti na želju svoje majke nakon kraćeg bavljenja košarkom.

Oglasi

Nakon boravka u Clubu Italy u A2, u ljeto 2022. odlučila se priključiti jednom od boljih timova italijanskog prvenstva Igoru Gorgonzoli Novari.

Prošlog ljeta je sa reprezentacijom Italije osvojila Europsko prvenstvo do 19 godina, dok je godinu prije bila viceprvakinja svijeta s do 18 godina i predviđala joj se velika karijera.

Idealna tjelesna građa, izvrsni skok i servis, ali i prijem su donijeli Itumi da može pokrivati više pozicija u polju.

Posljednjih nekoliko dana o njoj su kružile priče o transferu. Činilo se da je predodređena za prelazak neki manje poznati klub, s ciljem da stekne iskustvo.

Poslije toga su je u Novari plasnirali vratiti u klub te bi joj dali bitniju ulogu u timu, međutim ništa od toga se neće desiti.

U posljednjoj utakmici u životu, nekoliko sati prije tragedije, postigla je dva poena. Poraz (3-0) za Novaru značio je eliminaciju iz Lige prvaka u polufinalu. Pobjeda od 3-2 u prvoj utakmici u Pijemontu bila je beskorisna.

Itumu su mnogi već vidjeli kao nasljednicu poznate italijanske odbojkašice Paole Egonu, ali nažalost život je za nju imao druge planove.

Oglasi

Najnovije vijesti