Objavljena posljednja poruka i video nadzorne kamere: Obavila razgovor, a onda je otišla zauvijek...

Tragedija u Turskoj

Objavljena posljednja poruka i video nadzorne kamere: Obavila razgovor, a onda je otišla zauvijek...

Edmir Škorić

Istražni organi rade na razotkrivanju okolnosti smrti mlade odbojkašice Julije Itume, koja je preminula nakon što je pala kroz prozor hotela u Turskoj.

Julia Ituma otišla je s ekipom Novare u Tursku, gdje je na rasporedu bila utakmica s tamošnjim Eczacibasi Istanbulom u sklopu odbojkaške Lige prvaka . Italijanska ekipa izgubila je sa 3:0. Uslijedili su tragični događaji. Ubrzo nakon meča, 18-godišnja Ituma pala je s prozora hotelske sobe na šestom spratu i na mjestu je bila mrtva.

Njena majka Elisabeth je doletjela na mjesto tragedije, a Corriere dello Sport ju je citirao: "Na aerodromu sam. Idem u Istanbul saznati šta se dogodilo".

"Ne mogu da vjerujem, kako je ovo moguće? Vidjela sam Juliju prije nekoliko dana, izašla je iz kuće, išla je autobusom u školu. Bila je jako tiha i fina djevojčica. U osnovnoj školi se otkrio njen sportski talent", kazala je Mamadou Diane, prijateljica njene porodice.

Na internetu se pojavio video s nadzorne kamere hotela. Pronađena je osoba s kojom je Julia Ituma razgovarala prije smrti.

Oglasi

Ona je nešto više od sat vremena, tačno između 22:30 i 23:50, šetala sama hodnikom. Razgovarala je na telefon, a zatim je nekoliko minuta sjedila na podu spuštene glave. Zatim je ustala i vratila se u sobu u kojoj je spavala s klupskom kolegicom, Španjolkom Luciom Varelom Gomez.

S druge strane, "Torrino Corriere" objavljuje sadržaj posljednje poruke koju je Julia poslala svojim saigračicama na Whatsappu.

"Zbogom", pisalo je u poruci. Navedeno je i da se tužiteljstvo bavilo slučajem posljednjeg telefonskog poziva odbojkašice zabilježenog na sustavu za nadzor. Razgovor je vodila mladićem iz privatnog instituta Novara. Već je ispitan.

"Razgovarali smo sat vremena. Onda sam zaspao. Policija me probudila i rekla da Julije nema", kazao je on.

Julia Ituma rođena je u Milanu 2004. godine kao druga kći para nigerijskog porijekla. Odrasla je u području Bovisasca, na sjevernoj periferiji Milana. Živjela je s roditeljima, starijom sestrom Vanessom i mlađim bratom od 15 godina. Kako ističu njeni prijatelji, još kao djevojčica pokazivala je veliko sportsko umijeće. Pomogle su joj i njene fizičke osobine - bila je vrlo visoka za svoje godine.

U početku je trenirala košarku, ali ju je brzo napustila zbog odbojke. Prvo obrazovanje stekla je u sportskom klubu San Filippo Neri. Nakon srednje škole upisala je srednju školu Ettore Conti u Milanu, koju je pohađala do prošle godine. Sa 14 godina prešla je u Club Italia. Zatim je prešla u redove Novare. Bila je to, nažalost, posljednja stanica u njenoj kratkoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti