Juniori na kraju poraženi od Litve
BiH juniori su sva tri meča odigrali u pet setova

Završene kvalifikacije za našu reprezentaciju

Juniori na kraju poraženi od Litve

M. Maksimović

Juniorska reprezentacija BiH je na kraju porazom zaključila nastup na kvalifikacijskom turniru za EP koji se igrao u Brčkom. U trećem kolu grupe 1, Litva je bila bolja 3:2. Baš kao i u prva dva kola i u trećem su naši juniori igrali pet setova.

Litvanci su vodili 0:1 i 1:2, ali su naši juniori izborili pet set. U petom setu smo stalno vodili, sve do same završnice seta kada Litvanci serijom 5:0 stižu do pobjede. po setovima se rezultat kretao 19:25, 25:23, 20:25, 25:21 i 12:15, a meč je trajao ukupno 114 minuta. Budinčić i Gajić su bili najbolji u reprezentaciji BiH sa 14 odnosno 12 poena, dok je Arnas Rumsevicius predvodio Litvu sa 24 poena.

Na kraju je prvo mjesto osvojila Švedska sa osam bodova, Litva je druga sa pet, dok je naša selekcija treća sa četiri osvojena. Engleska je završila kao četvrta sa svega jednim osvojenim bodom. U drugi krug kvalifikacija plasirala se odbojkaška reprezentacija Švedske, kao pobjednik turnira.

Naši odbojkaši nisu razočarali jer malo je nedostajalo da uz malo sreće i koncetracije, ostvare i puno bolji rezultat. Podsjećamo da se selektor na osnovu stavova organa OS BiH opredijelio za pomlađenu juniorsku reprezentaciju koju najvećim djelom čine kadeti, jer je njihovo učešće na ovom takmičenju i narednim takmičenjima u 2012. godini u funkciji priprema muške kadetske reprezentacije za Evropsko prvenstvo kadeta 2013. godine, gdje je za kadetsku reprezentaciju BiH kao domaćina prvenstva obezbjeđeno učešće u završnici bez kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije