Kakanj korak do cilja

Finale Play off-a odbojkaša

Kakanj korak do cilja

U prvoj utakmici finala Play off-a odbojkaša, Kakanj je u Odžaku deklasirao ekipu Napretka sa 3:0 i stigao korak do cilja.

Početak je najavio dominaciju gostiju koji su na prvi tehnički tajmaut otišli sa pet poena prednosti(8:3).Zahvaljujući dobrom prijemu,ali i ubitačnim servisima i smečevima Zolote i Hernandeza, Kakanj povećava vodstvo i na drugi tajmaut odlazi sa još ubjedljivijim vodstvom( 16:5).Od samog početka gosti diktiraju igru i rezultat, koriste sve greške indisponiranih Odžačana i prvi set rješavaju sa 25:11. I u drugom setu Kakanj kreće furiozno i dolazi do vodstva od 4:0. Na prvi tajmaut odlazi sa 8:4, a na drugi još uvjerljivije ( 16:10) i najavljuje potop domaćih igrača koji jednostavno rečeno, nisu imali rješenja da zaustave razigranog Luisa Hernandeza, koji uz kapitena Aganovića,dizača Ćorića i marljivog srednjaka Karišika , dovodi Odžačane do očaja. I drugi set,kao i prvi, trajao je veoma kratko,  samo 23 minute !

U trećem setu domaći prvi put stižu u vodstvu (3:2) i na tajmaut odlaze sa uvjerljivih 8:3.Međutim, ta prednost se postepeno "topi" i na drugi tajmaut odlaze sa dva poena razlike (16:14).Kakanjci se bude, preuzimaju dominaciju, prelaze u vodstvo (17:16),koje povećavaju na 24:19.Nakon tri meč lopte,Luis Hernandez uspijeva nadmudriti blok Napretka i riješiti sve dileme (25:21). Treći set bio je nešto uzbudljiviji i interesantniji jer su domaći zaigrali bolje,ali nedovoljno da zaustave razigrane Kakanjce koji su pružili veoma dobru igru i za samo sat i 12 minuta stigli do maksimalne pobjede, koja im daje realne šanse da u revanšu kroz 7 dana ovjere titulu i po treći put zaredom osvoje duplu krunu.

U ekipi Kaknja nije nastupio srednji bloker Luka Šuljagić,koji se uoči početka susreta požalio na ozljedu ramena.Interesantno je istaći da je trener Begić koristio usluge samo sedmorice igrača.Najbolji učinak imao je Luis Hernandez(17 poena), koji je zasluženo ponio epitet igrača utakmice, zatim Aganović(10 poena), Zolota(9 poena),Karišik (8 poena) i Karić(6 poena), te tehničar Željko Ćorić sa dva "kuhanja" i izvanredna dizanja ,kao i  poslovično uspješni libero Ivan Knežević.

NAPREDAK-KAKANJ 0:3 (11:25, 16:25, 21:25).

Sportska dvorana u Odžaku.Gledatelja 500.Sudije: Adnan Muzur (Sarajevo) i Mirjana Lozanović(Zvornik).Delegat:Slavko Grgić(Breza).

NAPREDAK:
Elezović, Teodorović, Tomić, I.Stanić, Lopandić, Radman, Čulap, Grgić, D.Stanić, Jurić i P.Stanić.
Trener:Pero Stanić.

KAKANJ: Aganović, Salihović, Karišik, Karić, Hernandez, Zolota, Knežević, Šuljagić, Lepić,Bešlić i Ćorić.
Trener:Almir Begić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.