Kakanj pobijedio u Odžaku

Premijer liga odbojkaša

Kakanj pobijedio u Odžaku

Derbi susret između Napretka i Kaknja, koji je odigran u Odžaku, zasluženo je pripao gostima.Kakanj je pobijedio sa 3:1 (26:24, 25:19, 22:25, 25:22).

Utakmica je opravdala epitet derbija. Oba protivnika pokazala su želju, htjenje i veliku motivaciju, posebno igrači Napretka koji su željeli prvi skalpirati neporaženu ekipu Kaknja. Ipak, to im nije pošlo za rukom jer je presudilo veće iskustvo i kvalitet Kakanjaca koji su ostvarili 11. uzastopnu pobjedu i sezonu završili bez poraza.

"Napredak se pokazao kao kvalitetan protivnik, pružio je jak otpor i kamo sreće da smo tokom ove sezone imali više ovakvih utakmica. Prvi set je bio krajnje neizvjestan, dok smo u drugom djelovali mnogo sigurnije i uvjerljivije, što pokazuje i sam ishod (19:25). Domaći su bili bolji u trećem setu (25:22), ali moji igrači nisu poklekli i dozvolili eventualno iznenađenje. U četvrtom setu ponovo smo pokazali svoje pravo lice i stigli do željenog rezultata (3:1), koji je odraz razvoja događanja u četiri odigrana seta, koja su, moram priznati, odigrana kvalitetno, upravo kako i dolikuje renomeu naša dva najbolja kluba.", istakao je trener odbojkaša Kaknja Almir Begić, koji je zadovoljan igrom i pobjedom svojih pulena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.