Kakanj u Mađarsku Jedinstvo u Maribor
naši klubovi nisu bez šani

Dobar ždrijeb za naše predstavnike

Kakanj u Mađarsku Jedinstvo u Maribor

M. Maksimović

Odbojkaši Kaknja i odbojkaši Jedinstva iz Brčkog predstvaljat će BiH u 16-ini finala Challenge Cupa.
U konkurenciji odbojkaša Kakanj će igrati protiv Diamant Kaposvara iz Mađarske, dok odbojkašice Jedinstva za protivnika imaju ekipu Nova KBM Branik iz Maribora.

Što se tiče ekipe Nova KBM Branik iz Maribora, to je sastav koji trenutačno drži drugog mjesto Interlige sa sedam pobjeda i jednim porazom. U posljednjem kolu je sastav iz Maribora slavio u gostima u Bratislavi protiv Slavije u četiri seta. Ekipa je sastavlje od domaćih igračica, uz izuzetak Catherine McNatt i Anite Petho. U 16-tinu finala Challenge Cupa Nova KBM Branik je stigla nakon eliminacije u 16-tini finala CEV Kupa. Jedinstvo je u prvom kolu Challenge Kupa bilo bolje od također kluba iz Slovenije, Vitala iz Ljubljane.

Diamant Kaposvar je također nastupao u CEV - kupu, ali je također poražen u 16-tini finala od HotVolleys ekipe iz Beča u dva meča. I ova ekipa nastupa u Interligi te je sa četiri pobjede i četiri poraza na 6.mjestu. U posljednjem susretu je Kaposvar slavio u Zagrebu protiv domaćeg sastava 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.