Kakanj u polufinalu

Slavili protiv Domaljavce

Kakanj u polufinalu

O. Lekić

Odličnu sezonu u kojoj su zauzeli drugo mjesto na kraju ligaškog djela i igranje u Finalu Kupa BiH odbojkaši Kaknja začinili su i plasmanom u polufinale pley offa prvenstva BiH.

Sinoć su pred oko 200. gledalaca  u SD "KSC Kakanj" u trećoj, odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije pley offa, savladali Domaljevac.

Danilo Ružić, lucidni tehničar Armin Fejzović  Marko Tadić, Muriz Krivokapa, Haris Škulj i ostali izabranici igrača trenera Almira Aganovića, poslije bolje igre, sasvim zasluženo slavili veliku pobjedu sa 3:1 te su sa ukupnih 2:1 u pobjedama izborili plasman među četiri najbolje ekipe Premijer lige BiH.

Ljubinjski as u redovima Kakanjaca, Danilo Ružić Ruža nije krio zadovoljstvo nakon pobjede u trećem susretu.

"Poslije poraza u taj breku u prvom meču, nije bilo lako, pokazali smo karakter. "Posavci" su iskusna i dobra ekipa ali htijenje i želja za pobjedom, odličan pristup meču i naš kvalitet došao je do izražaja i na kraju smo zasluženo zabilježili pobjedu i izborili polufinale i nastavak takmičenja za prvaka", zaključio je Danilo Ružič srednji bloker "Cementara".

Odbojkaši Kaknja u polufinalu čekaju boljeg i susreta Gradina Hercekg - Jedinstvo.

Plasman u finale obezbjediće ekipa koja prva dođe do dvije pobjede, a u eventualnoj trećoj utakmici prednost domaćeg terena je na strani Kaknja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi