Kakanjci slavili, Brčanke poražene
Igrači Kaknja su napravili još jedan veliki uspjeh

Challenge kup

Kakanjci slavili, Brčanke poražene

Naši predstavnici u odbojkaškim kupovima Evrope imali su polovičan uspjeh. Odbojkaši Kaknja slavili su pobjedu na gostovanju kod Kaposvara (3:1), dok su igračice Jedinstva poražene u Mariboru (3:1).

Odbojkaši Kaknja napravili su još jedan veliki uspjeh u Challenge kupu. Prvaci naše zemlje u prvoj utakmici šesnaestine finala ovog prestižnog evropskog takmičenja slavili su pobjedu 3:1 u setovima na gostovanju kod mađarskog Kaposvara.

Kakanjici nisu najbolje otvorili utakmicu i domaćini dobivaju prvi set sa 25:20. U drugom setu Kakanjci su zaigrali onako kako igraju protiv svojih protivnika u domaćoj ligi i riješili set u svoju korist s visokih 25:16.

Treći set je bio najteži za našeg prvaka. Nakon teške borbe Kakanj je dobio set sa 27:25 i stekao ogromnu psihološku prednost pred četvrti set. Četvrti set Kakanj je bio oslobođen velikog pritiska i to na najbolji način iskoristili i dobili set sa 25:22.

Kakanj ima odličan rezultat pred revanš na domaćem terenu. Našim igračima u Kaknju odgovara čak i poraz od 3:2 u setovima kako bi izborili plasman u osminu finala.

U istom takmičenju, ali u ženskoj kategoriji, igračice Jedinstva iz Brčkog poražene su u Mariboru od Nova KBM Branika sa 3:1 u setovima. Naše igračice su odlično otvorile utakmicu i prvi set dobile sa 25:23, da bi nakon toga situaciju na parketu preuzele igračice Maribora.

Drugi set Maribor dobiva sa 25:19, da bi se nakon toga igra naših predstavnica potpuno raspala. Treći set Slovenke rješavaju u svoju korist 25:15, dok je četvrti set bio još ubjedljiviji (25:13).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.