Kakanjke izborile polufinale

Četvrtfinalne Kupa BiH odbojkašica

Kakanjke izborile polufinale

Odbojkašice Kaknja igrat će u zavšnici Kupa Bosne i Hercegovine. Kakanjke su se revanširale  ekipi Gacka punom mjerom i ostvarile  pobjedu od 3:1.

Prema propozicijama takmičenja, kod identičnog rezultata,kao što je slučaj u ova dva dvoboja Gacka i Kaknja, dalje ide ekipa koja je osvojila više poena. Prolaz u polufinale odbojkašice Kaknja izborile su zahvaljujući boljoj igri u 3. i 4. setu koje su dobile uvjerljivim rezultatom (25:11 i 25:13). U prva dva seta vodila se ravnopravna igra, u kojoj su gošće iz Gacka bile potpuno ravnopravan, pa čak bi se moglo reći i uspješniji protivnik, što kazuje i ishod ovih setova (26:24 i 22:25). No,kako je utakmica odmicala, gostujuća ekipa je padala i na kraju - poklekla.

Treba istaći veoma dobru igru kadetske reprezentativke i najmlađe prvotimke Kaknja Sare Lepić, koja iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i nećemo pogriješiti ako kažemo da upravo ovoj talentiranoj igračici pripadaju najveće zasluge za prolaz u polufinale.

Kakanj - Gacko 3:1
(26:24, 22:25, 25:11, 25:13)

Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 100.Sudije: Nikola Kozić(Ljubinje) i Armin Mujkić(Zenica).Delegat:Rade Baralić(Višegrad).

Kakanj: Lepić, Ganić, Krivokapa, Spahić, Lujnović,Srebrenica, Ajla Hadžić, Alisa Hadžić, Bradara, Grezda, Šehagić.
Gacko: Gajić, Popović, G.Koprivica, Okuka, Divljan, Košutić, Maljević, S.Koprivica, Vuković, Šojić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.