Kapitulacija pred pandemijom: Još jedan sport "otkazan" u Italiji

Kraj odbojkaške sezone

Kapitulacija pred pandemijom: Još jedan sport "otkazan" u Italiji

Globalna pendemija novog koronavirusa je poseban haos napravila u Italiji u kojoj većina stanovništva i dalje nema vremena ni snage razmišljati o sporednim stvarima poput sporta.

Mnogi i strahuju da se sportska takmičenja uopšte mogu ove sezone organizovati u Italiji, ali su, za sada, najuporenije italijanske fudbalske vlasti - koje svim silama žele pronaći način da se sezona Serije A odigra do kraja.

Jasno je i zbog čega, finansijski gubici će, ukoliko se to ne desi, biti ogromni.

Sa druge strane, drugi sportski savezi u Italiji jedan za drugim poptuno otkazuju svoja takmičenja.

Prvo je to uradio ragbi savez (riječ je o još uvijek popularnom sportu u Italiji), potom je otkazana i košarkaška sezona, da bi danas stigle vijesti da je odlučeno da se otkažu i odbojkaška takmičenja u Italiji.

Italijanska odbojkaška federacija (FIPAV) je odlučila da ove sezone neće biti proglašenja šampiona, kao i da nema ispadanja i promocije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi