Kula punog plijena napustila Mejdan
Ekipa Kule zasluženo odnosi bodove iz Mejdana

Komšijski derbi

Kula punog plijena napustila Mejdan

E. Dindić, foto: E. Dindić

U 12. kolu Premijer lige BiH za odbojkašice u maloj dvorani Mejdan odigran je komšijski derbi Slobode i Kule Gradačac. Nakon dramatičnog meča Kula je ipak pokazala veću prisebnost i sasvim zasluženo slavila pobjedu 0:3 (20:25, 20:25, 21:25).

Od prvog seta pa do zadnjeg domaća ekipa pružila je žestok otpor gošćama iz Gradačca. Međutim u ključnim momentima domaće odbojkašice su pravile tehničke greške, te tako favorizovanim gošćama dopuštale lagane poene. 

Na kraju sigurnih 3:0 u setovima za ekipu Kule i nove upisane bodove. Gradačačanke su pokazale da su u ovom trenutku kvalitetniji sastav, a to pokazuje i premijerligaška tabela na kojoj je Kula trenutno na drugoj poziciji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi