Najveći derbi u državi postaje i porodični derbi

Naredna sezona će biti zanimljiva

Najveći derbi u državi postaje i porodični derbi

H. Zilić

Zanimljiva priča dolazi nam sa Balkana, tačnije iz Bugarske. Sportska, porodična priča koja će od naredne sezone dobiti jednu sasvim drugu dimenziju.

Odbojkašica Yoanna Bozhilova potpisala je ugovor sa ekipom Levskog iz Sofije.

Na prvi pogled ništa čudno, sasvim normalan potpis u karijeri, međutim ovo je i potpis koji bi mogao probuditi dosta emocija u porodici.

Yoannain suprug Martin Bozhilov član je CSKA iz Sofije.

Poznato je da je fudbalski derbi Levskog i CSKA jedan od najvatrenijih gradskih derbija, kada se grad dijeli na plavu i crvenu boju.

Tako je i u odbojkaškim duelima Levskog i CSKA, a odbojka u Bugarskoj ima veoma veliku popularnost.

Oglasi

Dakle Yoanna i Martin će biti sada na suprotnim stranama grada tako da kažemo. Yoanna će braniti plave boje, a Martin crvene. Ovo je i postala i zanimljiva tema u tamošnjim medijma, a već se uveliko piše kao će veliki bugarski derbi postati i porodični derbi.

Nova odbojkašica Levskog je prokomentarisala cijelu situaciju.

"Nakon što su me kontaktirali iz Levskog, razgovarali smo i dopala mi se ideja da klub razvija svoje mlade devojke, a za to je neophodno da oko njih budu iskusnije igračice. Uslovi koji su mi ponuđeni su veoma dobri i potpuno su me zadovoljili", rekla je Bozhilova i dodala:

"Također, biće mi uzbudljivo igrati u Levskom. Prvi put ću moći da učestvujem na vječitom derbiju gdje je atmosfera bez premca. Kod kuće će Levski i CSKA morati da se prate. Moj suprug Martin će igrati sljedeće sezone za Crvene, tako da nas očekuju zanimljive emocije."

Inače, Bozhilova je u redova Levskog došla iz redova Slavije iz Sofije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi