Mladost brani čast bh. odbojke u Challenge Cupu

Mladost brani čast bh. odbojke u Challenge Cupu

A. Beganović

Odbojkaši Mladosti iz Brčkog, plasirali su se u osminu finala Challenge Cupa, dok je Jedinstvo iz Brčkog svoj evropski put okončalo u šesnaestini finala.

Mladost je u oba susreta šesnaestine finala bila bolja od ekipe Strassen iz Lukseburga. Na domaćem terenu su odbojkaši iz Bosne i Hercegovine slavili sa 3:0 po setovima, dok su u revanšu slavili sa 3:1.

Jedinstvo iz Brčkog nije imalo snage pružiti ozbiljniji otpor favoriziranom Galatasarayju. Turska ekipa u oba susreta je slavila sa maksimalnih 3:0 po setovima.

Svoj evropski put okončale su i rukometašice Bimal-Jedinstva iz Brčkog. U šesnaestini finala Challenge Cupa bolje od odbojkašica iz Brčkog bile su odbojkašice ukrajinskog Zaporožja, koje su u oba susreta slavile sa 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.