Mladost zapela u finalu
Odbojkaši Mladosti

Dva trofeja završila u Italiji

Mladost zapela u finalu

M. Maksimović
Teme:

Kao što se i očekivalo, Talijanski klubovi su obilježili završnicu CEV i Challenge Kupa. Na turniru u Belgiji, Cuneo je pobjedio u finalu Iskru Odintsovo 3:1, dok je nama dobro poznata Perugia na svom terenu osvojila Challenge Cup.

Domaćin završnog turnira CEV Kupa bio je grad Maaseik u Belgiji, a pored domaćeg Nolika, igrali su Piacenza, Cuneo i Iskra Odintsovo. U prvom polufinalu Cuneo je sa 3:0 sredio Piacenzu, dok je domaći Noliko poražen u četiri seta u duelu sa Iskrom. U finalu je pred 2.400 gledalaca, Cuneo dobio Iskru u četiri seta. Po setovima rezultat je glasio 25:22, 21:25,25:21 i na kraju u četvrtom
setu 26:24.

Final Four Challenge Kupa se igrao u Perugiji, gdje su se još našli Mladost uz Zagreba, Dukla Liberec te ekipa Berlina. Upravo je nastup Mladosti iz Zagreba bio za nas i najzanimljiviji jer
u ovoj ekipi igra nekoliko igrača iz BiH, između ostalog tu su Danijel Galić iz Breze koji igra na poziciji primača-pucača, Đorđe Knežević koji je rodom iz Ljubinja, također primač - pucač. Po dijagonali je primač - pucač Branko Damjanović iz Tolise, a tu su još Ivan Mihalj , srednji bloker, rođen u Osječaku te korektor Čapljinac Ivan Raič.
Pomenuti igrači su vodili Mladost do finala ovog takmičenja, pobjedivši u polufinalu Duklu iz Liberaca. U finalu realno nisu imali šanse protiv domaćeg sastava Perugie. Završilo je u tri seta 25:12, 25:13, 25:20.


Finale CEV Kupa:
Cuneo - Iskra Odintsovo 25:22, 21:25,25:21,26:24

Finale Challenge Kupa:
Perugia - Mladost Zagreb 25:12, 25:13, 25:20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.