Momci koji sport žive

Svijetla priča iz Mostara

Momci koji sport žive

Jučer smo imali priču o OK Bosna iz Sarajeva koji se suočava s velikim finansijskim problemima. Danas donosimo još jednu sličnu priču o klubu iz Mostara koji je nekada bio jedan od stubova mostarskog sporta, a danas postoji samo zahvaljujući volji nekoliko istinskih zaljubljenika u ovaj sport koji svakodnevno brinu o OK Student iz Mostara.

Prije rata je Student bio član Prve Savezne lige Jugoslavije,a jedne sezone je čak igrao i u Kupu CEV-a. Međutim rat i ratne prilike su pogodile Student, kao uostalom i sve druge klubove u Mostaru i našoj zemlji. I dok su se finansijska sredstva za nogometne i košarkaške klubove nekako i pronalazila, to je za odbojku bio malo veći problem.

Zbog teškog stanja klub je prestao s postojanjem, ali je zahvaljujući nekolicini ljudi, istinskih zaljubljenika u ovaj sport, OK Student je prije godinu dana ponovo ugledao svjetlo dana.

Entuzijazam mostarskih momaka zaljubljenih u odbojku dao je rezultata i od prošle sezone Student se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH, a ambicije kluba su da svake godine napreduju po jedan rang, tako da se za dvije godine očekuje plasman ovog kluba u najviši rang bh.odbojke.

Finansijska situacija u klubu je teška, ali zahvaljujući snalažljivosti entuzijasta zaljubljenih u odbojku nekako se uspiju naći finansijska sredstva potrebna za egzistiranje kluba. Iako se radi u amaterskim uslovima ovi momci ponašaju se u stilu pravih profesionalaca. U sklopu kluba egzistira i ženski tim, ali muški ima daleko više uspjeha.

Svoje domaće utakmice igraju u dvorani u Egipatskom selu, a alfa i omega kluba je Amer Žujo koji je ujedno i igrač i trener kluba. Glavni igrači kluba su kapiten Midhad Prguda, zatim Miralem Abaza, Sead Berberović i Zoran Ratković.

Ostatak tima čine Senad Berberović, Almin Abaza, Adnan Ribić, Marko Antelj, Elmedin Bobar, Dani Camo, Marko Popović, Dino Šestić i Edin Mravić. Odbojka nam se nalazi u velikoj krizi, ali dok je ovakvih mladih zaljubljenika u ovaj sport ne treba se brinuti da će se ugasiti odbojka u našoj zemlji, dok za neke veće uspjehe ipak treba mnogo više brige i ulaganja u ovaj sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti