Na Final Four preko zlatnog seta
Dinamo je također slavio u zlatnom setu

Poznati učesnici završnog turnira

Na Final Four preko zlatnog seta

M. Maksimović

Na završni turnir Lige prvaka za odbojkaše, plasirali su se ekipe Dinamo iz Moskve, Zenita iz Kazana, te ekipa Wegiel Jastrezbarski iz Poljske.Ova tri sastava će se pridružiti domaćinu završnog turnira, Trentinu.

U playoffu su mečevi bili izjednačeni, u sva tri duela na kraju je odluka pala kroz zlatni set. Dinamo je u prvoj utakmici slavio 3:1, ali kako se i moglo očekivaati ekipa Cunea nije pala bez ispaljenog metka. U Moskvi su gosti dobili prvi, Dinamo je uzvratio u drugom setu, nakon čega su naredna dva prošla u dominaciji gostiju i završena su sa identičnih 17:25.Zlatni set je trajao 14 minuta, Dinamo je poveo 5-3, pa 10-6 i već tada je bilo jasno da gosti teško mogu do preokreta doći.Na kraju je zlatni set otišao na stranu Dinamu 15:11.

Identičnu situaciju smo imali u susretu Zenita i Belchatowa. Rusi su kao gosti do prvu utakmicu dobili 3:2, u revašu je Belchatow izvukao treći set, u četvrtom su Poljaci bili sigurnu. Onda je došao zlatni set, Zenit je sa 15:11 otišao na Final Four.

Poljski Wegiel je napravio preokret u prvom susretu, Noliko je ispustio 1:2  u setovima. U revanšu je Noliko relativno lako došao do 3:0,ali je onda na red došao zlatni set u kojem su Poljaci bili bolji.

Rezultati:
Dinamo Moksva - Cuneo 1:3 (3:1) 15:11 zlatni set
Zenit - Belchatow 1:3 (3:2) 15:11 zlatni set
Noliko - Wegiel Jastrzebski 3:0 (2:3) zlatni set 15:17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.