Naslov Brazilkama i Amerikancima

Turnir u Shanghaju

Naslov Brazilkama i Amerikancima

M. Maksimović

Dvostruka pobjednica turnira u Shanghaju, Brazilka Talita Antunes da Rocha upjela je doći i do trećeg naslova. Prvu titulu je osvojila 2008.godine sa Renatom Ribeiro, drugu godinu kasnije Marijom Antonelli, dok je treću izborila proteklog vikenda zajedno sa Taianom de Souza Limom.

Talita i Taina su prvo u polufinalu bile bolje od Clare Salgado Rufino i Caroline Solberg Salgado u dva seta, (21:15, 21:11). U finalu su Brazilke nadigrale Austrijski par, sestre Doris i Stefanie Schwaigers 21:13 i 21:11.

 

U muškoj konkurenciji turniru su osvojili Amerikanci Jake Gibb i Casey Patterson. Do naslova su došli preko Brazilaca Salgado Solberga i Brune Oscara Schmidta u vrlo zanimljivom finalu. Meč je trajao 43 minute, Amerikanci su dobili prvi set 21:16, Brazilci su uzvratili 21:9, a onda treći odlučujući. Amerikanci su nanizali šest poena zaredom, došli su do vodstva 14:7, ali ne koriste prve dvije meč lopte. Na trećoj je blok Gibba bio prejak.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.