U Turskoj potpuni haos - 'Muškarčine' napale odbojkašice, suze i strah na sve strane

Gađali ih staklenim flašama

U Turskoj potpuni haos - 'Muškarčine' napale odbojkašice, suze i strah na sve strane

M. Šljivak

Nekoliko dana nakon što je fudbalsko prvenstvo Turske zaustavljeno zbog napada predsjednika Ankaragučua Faruka Koce na sudiju Halila Umuta Melera, turski sport potresle su nove užasne scene. Ovog puta navijači ekipe Imamoglu Belediye napali su odbojkašice protivničke ekipe Nicer Hitel Volleybal.

Gostovanje ekipe Nicer Hotel u Adani kod ekipe Imamoglu Belediye pretvorio se u potpuni haos jer su odbojkašice napadnute od razjarenih muškaraca u publici.

'Muškarčine' koje su bile u publici, konstantno su tokom utakmice vrijeđali odbojkašice, gađali su ih staklenim i plastičnim flašama.

Na kraju je došlo do potpunog haosa. Jedna odbojkašica je povrijeđena nakon što su je pogodili u nogu i pružena joj je ljekarske pomoć.

Njene suze jasno pokazuju o kako se brutalnom napadu radilo. Cura nije mogla da dođe do daha i niko je nije mogao smiriti.

Oglasi

O sramotnom napadu na odobojkašice govorio je predsjednik ekipe Nicer Hotel Mesut Karabulut.

"Vrijeđali su naše igračice i trenere. Publika nije bila normalna, većina su bili muškarci i oni su bacali staklene i plastične boce na njih", govori on i dodaje.

"Na kraju meča se tribine nisu ispraznile. Nastavili su s uvredama i napadima, a curama nije dozvoljeno do odu u svlačionice. Bacali su sve što su stigli, neki su čak pokušali doći na teren da prebiju igračice", istakao je Karabulut.

Predsjednik kluba je naravno reagovao. Uputili su zvaničnu žalbu i protiv ekipe Imamoglu, te će pokrenuti sudske procese protiv navijača.

Ekipa Nicer Hotel Volleyball preživjela je zaista pravi pakao u Adani. Ovaj tim je inače iz grada Malatye koji je prije nekoliko mjeseci pogođen razornim zemljotresom.

Ove scene su zaista nevjerovatne. Napad na odbojkašice od strane muškaraca je dno iz kojeg se ne vidi svjetlo.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Nista novo za turke divljake
2 0
Pajkan
Koji moron moraš da budeš....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi