Nikad nisu bile odlučnije: "Sutra idemo na Evropsko prvenstvo!"
Odbojkašice sutra u Lukavcu protiv Rumunije igraju meč za historiju i imaju priliku da po prvi put od na EP

Održana press konferencija pred duel s Rumunkama

Nikad nisu bile odlučnije: "Sutra idemo na Evropsko prvenstvo!"

E. Škorić, foto: E. Dindić

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ima veliku priliku da po prvi put ode na Evropsko prvenstvo.

Nakon pobjede u Latviji, odbojkašice BiH došle su u situaciju da same odlučuju o plasmanu na veliko takmičenje, a ključna će biti utakmica u Lukavcu u srijedu u 17 sati. Duel s Rumunijom je, dakle, biti ili ne biti za našu selekciju.

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine održao je danas press konferenciju u Tuzli povodom sutrašnje utakmice.

Dvorana se otvara u 15:30 za gledatelje, a ulaznice su već rasprodane i očekuju se pune tribine u Lukavcu, objavili su iz OS BiH.

“Nama svaka pobjeda odgovara, samo da pobijedimo i mi idemo na EP”, kategorično su kazali u Odbojkaškom savezu.

Potom je riječ uzeo selektor Goran Nešić.

“Sve vas pozdravljam i pozivam sutra u Lukavac na rekao bih historijsku utakmicu koja može da nam donoese odlazak na EP. Uz to, mogla bi se ženska odbojka u BiH dodatno razvijati u budućnosti”, istakao je selektor Nešić, dodavši:

“Ne gledajte broj bodova, ovo je odbojka, nije fudbal, pa je svaka pobjeda važna. Pravila su takva - ko ima više pobjeda ide na EP. Mi imamo tri pobjede, kao i Rumunija, pa ako Bog da mi sutra ostvarujemo četvrtu pobjedu”.

“Imali smo već susret s njima u Rumuniji i tamo smo ih ‘okrenuli’ s 0:2 do 3:2 i to je pokazalo snagu ovih djevojaka. Djevojke su spremne, ja sam isto spreman, da nisam, ne bih bio ovdje. Očekujem da dosta ljudi uživa sutra u odbojci, pa neka bude i 15:13 za nas u trećem setu”, ističe selektor. 

Poziv za sve da dođu sutra u Lukavac

“Kao kapiten ženske odbojkaške reprezentacije s punim pravom mogu reći da je atmosfera u ekipi fantastična. Zajednički želimo doći do cilja. Nakon pobjede u Latviji, dobili smo samopouzdanje s kojim ulazimo u meč protiv Rumunije. Ova utakmica će nam donijeti ako Bog da plasman na EP. Slažem se sa selektorom, sve je u našim rukama i to je u jedneu ruku odlična stvar, ali s druge strane, dosta toga ovisi i od vas ljubitelja odbojke. Zajedno ćemo lakše do cilja. Pozivam sve da nas dođu podržati sutra u Lukavac na ovu historijsku utakmicu”, kazala je Sanja Kojić - Đurić.

Djevojke i selektor vjeruju u veliki uspjeh, pa zašto da mi ne vjerujemo. Sretno im sutra i da nas obraduju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi