Njemačka poslala Srbiju u razigravanje

Evropsko prvenatvo za odbojkšice

Njemačka poslala Srbiju u razigravanje

Na Evropskom prvenstvu za odbojkašice koje se održava u Srbiji i Italiji je okončano takmičenje u grupama A i C.

Njemačka je u grupi A savladala domaćina Srbiju sa 3:1 čime se direktno plasirala u četvrfinale dok će domaća selekcija za plasman među osam morati dobiti Rumuniju. Nijemice su tokom cijelog meča bile bolje od pulenki Zorana Terzića i zasluženo su slavile sa 25:22, 25:15, 20:25 i 25:17. Poljska je prema očekivanju prva u grupi C i čeka pobjednika duela Srbija - Rumunija dok kući idu Ukrajina i Izrael.
Rezultati 3. kola
Grupa A: Njemačka - Srbija 3:1, Francuska - Ukrajina 3:0. Njemačka 9, Srbija 6, Francuska 3, Ukrajina 0.Grupa C: Češka - Izrael 3:0, Poljska - Rumunija 3:0. Poljska 9, Češka 6, Rumunija 3, Izrael 0.

Razigravanje za četvrfinale, utorak
Srbija - Rumunija, Turska - Španija, Češka - Francuska, Holandija - Azerbejdžan.

Četvrfinale, srijeda
Njemačka - Češka/Francuska
Italija - Holandija/Azerbejdžan
Poljska - Srbija/Rumunija
Rusija - Tusrka/Španija

Polufinala su na programu 1. oktobra, a mečevi za medalje 2. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.