Njemice u finalu nakon lavovske borbe

Poznat i drugi finalista EP-a

Njemice u finalu nakon lavovske borbe

Ženska odbojkaška reprezentacija Njemačke drugi je finalista ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, čiji je domaćin zajedno sa Švicarskom.

Njemice su nakon lavovske borbe i pet odigranih setova uspjela rezultatom 3:2 savladati selekciju Belgije koja je ispustila vodstvo od 2:0 u setovima, te 16:13 u trećem setu.

Sjajne njemačke odbojkašice uspjele su treći set preokrenuti u svoju korist i na kraju ga riješiti u svoju korist rezultatom 25:21, da bi istim rezultatom u četvrtom setu izjednačili na 2:2 u setovima što je značilo da će se igrati tie-break.

U odlučujućoj dionici igre domaće odbojkašice pokazale su mnogo više znanja i htjenja pa su na kraju apsolutno zasluženo slavile sa 15:11 i tako rezervisale sebi kartu za finale gdje ih čeka Rusija koja je danas bila bolja od Srbije sa 3:0.

Polufinale Evropskog Prvenstva:
Njemačka - Belgija 3:2 (18:25, 20:25, 25:21, 25:21, 15:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.