Očekivano finale Turska - Italija

Slovenke i Hrvatice bez šanse u polufinalu

Očekivano finale Turska - Italija

M. Maksimović

U finalu odbojkaškog turnira imamo duel Turske i Italije u konkurenciji odbojkašica. Italija je lako sa 3:0 prošla Sloveniju. Slovenke niti jednog trenutka nisu bile ravnopravan protivnik, što potvrđuje rezultat po setovima. Slično je bilo i u susretu Turske i Hrvatske. Za tri seta Turkinjama su trebale 72 minute.

Ovo finale je bilo očekivano s obzirom da se radi o najuspješnijim selekcija Mediteranskih igara. Odbojakšice Italije imaju devet medalja, od čega je ubjedjivo najviše zlatnih, šest.

Turkinje imaju jednu medalju manje, ali je samo jedna zlatna osvojena u Almeriji. Finale u Mersinu, ujedno će biti i repriza finala iz Pescara prije četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.