Odbojakši protiv Gruzije
Pitanje je koliko mogu naše dvije najbolje selekcije

Odbojkašice su već u grupnoj fazi

Odbojakši protiv Gruzije

M. Maksimović

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će u prvom kolu kvalifikacija za EP 2011. igrati protiv Gruzije, dok će odbojkašice nastupit u A-grupi kvalifikacija sa selekcijama Azerbejdžana, Bjelorusije i Gruzije.

Odbojkaši u prvom krugu igraju protiv Gruzije, pa će slučaju pobjede odbojkaši BiH će u drugom krugu kvalifikacija nastupiti u grupi sa Slovačkom, Belgijom i Ukrajinom, odlučeno je današnjim žrijebom u sjedištu Evropske odbojkaške federacije u Luksemburgu.

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH nastupit će u A-grupi kvalifikacija sa selekcijama Azerbejdžana, Bjelorusije i Gruzije. Grupna faza kvalifikacija u obje konkurencije na rasporedu je krajem maja 2010. Pobjednici grupa izborit će direktan plasman na EP, dok će drugoplasirane reprezentacije igrati dodatne kvalifikacije.


Plasman na EP u muškoj konkurenciji direktno su izborile Češka, Austrija, Poljska, Francuska, Bugarska, Rusija i Srbija, a u ženskoj konkurenciji Italija, Srbija, Holandija, Poljska, Njemačka, Turska i Rusija.  EP 2011. za odbojkaše bit će održano u Austriji i Češkoj, a za odbojkašice u Srbiji i Italiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.