Odbojkaši Borca ispustili pobjedu

Poraz u Brčkom od Jedinstva

Odbojkaši Borca ispustili pobjedu

Odbojkaši banjalučkog Borca poraženi su na gostovanju u Brčkom od ekipe Jedinstva rezultatom 3:2 (21:25, 18:25, 25:23, 30:28, 15:9). 

Crveno-plavi bukvalno su poklonili pobjedu domaćoj ekipi, jer su nakon vodstva od 2:0 u setovima propustili i dvije meč lopte u četvrtom setu.

Borac je tako ostao na pet pobjeda u 14 odigranih kola, a svoje viđenje utakmice imao je i trener Borca Saša Rendić, koji je naglasio kako ostaje žal za neiskorištenim šansama.

"Prva dva seta smo odigrali jako disciplinovano, dok domaćin nije bio na najvišem nivou, što smo iskoristili i došli do značajne prednosti. Nakon toga, povećali smo broj grešaka, a sa druge strane ekipa Jedinstva je ustabilila svoju igru i vratila se u meč. U četvrtom setu propustili smo čak i dvije meč lopte. U odlučujućem periodu došlo je do mentalnog i fizičkog umora tima, otpočeli smo set sa četiri greške, pa se domaćin odvojio na zavidnu razliku, te zadržao prednost do samog kraja", rekao je Rendić za Sportsport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi