Odbojkaši Bosne u subotu počinju novu sezonu Premijer lige

U Skenderiju stiže Ljubine

Odbojkaši Bosne u subotu počinju novu sezonu Premijer lige

A. Čaušević

U subotu starta nova sezona Premijer liga BiH u odbojci. OK Bosna iz Sarajeva u prvom kolu dočekuje ekipu OK Ljubinje. 

Sarajevski premijerligaš će nakon izborene promocije i dobro odrađenih priprema ove sezone imati visoke ambicije, što je potvrdio i klupski predsjednik Almir Hodžić.

"Dobro smo se pripremili i zaista smo naporno radili da bismo mogli reći da ove sezone imamo visoke ambicije. Jako sam sretan što mogu reći da nam je ekipa iz prošle sezone ostala na okupu. Znate da smo kao prvak Prve lige Federacije BiH ove sezone izborili učešće u elitnom rangu bh. odbojke", rekao je Hodžić.

"Danas smo jedini premijerligaški muški odbojkaški klub iz Kantona Sarajevo. Bilo bi lijepo kada bi nam općinske, gradske i kantonalne institucije finansijski pomogle da igranjem u Premijer ligi istrajemo na zacrtanom putu, jer zaista nije lako raditi kada se sve zasniva na entuzijazmu nekoliko pojedinaca."

"OK Bosna Sarajevo, zaslužuje i mora svake godine igrati u najvišem rangu takmičenja. Ovom prilikom se zaista zahvaljujem portalu SportSport.ba na redovnom praćenju i objektivnom izvještavanju sa naših utakmica. Nažalost, jedan ste od rijetkih medija koji posvećuju pažnju ovom plemenitom sportu", kazao je Hodžić.

Meč se igra u dvorani Skenderija u subotu sa početkom u 16:00 sati. Iz odbojkaškog kluba Bosna pozivaju gledatelje da u što većem broju dođu na utakmicu. Ulaz je besplatan.

Za Bosnu će u ovoj sezoni nastupati: Sanjin Bezdrob, Almir Muharemović, Amar Fatić, Damir Mahmutović, Kenan Merdanović, Adnan Hurtić, Harun Čorbo, Mustafa Hrvačić, Admir Musić, Irhad Merdanović, Muhamed Kadrić i Denis Dautović.

Top Komentari

zizu82
Prosjek godina 38 al nema veze... Sretno momci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi