Odbojkaši Kaknja u derbiju bolji od Brčko-Jedinstva

Premijer liga za odbojkaše

Odbojkaši Kaknja u derbiju bolji od Brčko-Jedinstva

Adnan Beganović

U okviru 10. kola Premijer lige za odbojkaše odigran je veliki derbi u kojem je Kakanj sa maksimalnih 3:0 savladao Brčko Jedinstvo.

Derbi prvenstva opravdao je očekivanja. Kakanj je slavio, no da je bilo drugačije, uopšte ne bi bilo nezasluženo, a u prilog ovoj tvrdnji idu i rezultati iz sva tri seta.

Naime, sva tri seta odlučena su na razliku, odnosno odbojkaši Kaknja iste su riješili u svoju korist rezultatima 28:26, 29:27 i 25:23.

Do maksimalnih pobjeda stigli su i dobojkaši Mladosti, Gacka i Studenta. Mladost je bila bolja od OK 7. Lukavac, Gacko od Čapljine, a Student od Modriče.

Jedini set na gostujućem terenu osvojili su odbojkaši Napretka i to u duelu sa OK Domaljevac.

Nakon ovog kola došlo je do smjene na samom vrhu tabele, odnosno Kakanj je sada prvi, a Brčko - Jedinstvo drugo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.