Odbojkaši poraženi od Norveške, odbojkašice od Crne Gore

Porazi za naše selekcije

Odbojkaši poraženi od Norveške, odbojkašice od Crne Gore

Midhat Šljivak

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Kečkemetu od selekcije Norveške s 3:1, po setovima 25:19, 18:25, 25:15 i 25:18 u prvom krugu kvalifikacija.

Norvežani su u ovaj meč ušli kao blagi favoriti. Prvi set su naši rivali dobili 25:19, ali je sjajnom igrom u drugom setu naša selekcija uzvratila. Drugi set su naši odbojkaši dobili 25:18, da bi potom uslijedio pad u igri, pa Norvežani dobivaju naredna dva seta i dolaze do pobjede u ovom meču.

Ženska selekcija je također upisala poraz. Najbolje bh. odbojkašice svoj turniru igraju u Crnoj Gori, a danas su nakon velike borbe poražene s 3:2 od domaće selekcije. Po setovima je rezultat glasio 22:25, 25:14, 25:22, 21:25, 15:10.

Nakon velike borbe,BiH odbojkašice su osvojile prvi set 25:22, da bi u drugom setu odbojkašice Crne Gore potpuno dominirale, te su osvojile set s 25:14. Potom je Crna Gora povela s 2:1 osvojivši treći set, 25:22, no naše odbojkašice uzvraćaju u četvrtom 25:21 za poravnanje rezultata na 2:2.

Ipak, u odlučujućem petom setu Crnogorke su se bolje snašle, te su slavile pobjedu rezultatom 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti