Odbojkaši poraženi u Beču
Mustedanović i Mićić u bloku

Na startu kvalifikacija BiH poražena od Austrije

Odbojkaši poraženi u Beču

M. Maksimović

Muška odbojkaška reprezentacija BiH je poražena u prvom susretu kvalifikacijskog turnira za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Italiji.

Na turniru u Beču Austrija je slavila 3:0 po setovima 25:21, 25:21, 25:22. Utakmica je odigrana Budocenteru u Beču pred 1500 gledalaca od čega su polovinu predstavljali navijači reprezentacije BiH. Meč je trajao 83 minute a naši odbojaši su uz malo sreće i koncetracije mogli ostvariti i bolji rezultat.

Reprezentacija BiH je imala velikih problema sa blokom odnosno servisom, a najviše problema su stvarali Gerald Reiser odbojkaš aon hotVolleysa odnosno njegov saigrač iz ekipe aon hotVolleysa Philip Schneider koji su osvojili po 17 poena.

U reprezentaciji BiH, vrlo dobru partiju je pružio Samir Salihović koji je izborio 14 poena, dok je internacionalac Armin Mustedanović, igrač Cannesa osvojio 11 poena. U nastavku turnira, BiH će od 16 sati i 45 minuta igrati protiv Mađarske.Mađari su nakon dva sata i 14 minuta igre poraženi od Rumunije 2:3.

Austrija:Kroiss, Schneider, Wohlfahrtstätter, Gavan, Laure, Laimer, Mellitzer,
Guttmann, Hirczy, Reiser, Weber, Müllner. Selektor: Claudio Cuello

BiH: Tešić, Teodorović, Miličević, Mustedanović, Božić, Salihović, Ćuran,
Halilović, Blagojević, Mićić,  Cvijanović, Perišić, Selektor : Dalibor Stević 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.