Jezive scene na pijesku: Krici odbojkašice čuli su se daleko, svi su bili u šoku

Švicarki stradalo rame

Jezive scene na pijesku: Krici odbojkašice čuli su se daleko, svi su bili u šoku

E. Škorić

Povrede su sastavni dio života i nažalost, prije ili kasnije, mnogi sportisti i sportistkinje se suoče s njima.

Obično se češće povrede dešavaju u uslovno rečeno teškim i grubim sportovima, naročito u borilačkim, viđamo ih često i na nogometnim terenima, u rukometu, pa i košarci, ali nešto rjeđe su vidljive na mečevima odbojke.

Na turniru Svjetske serije za odbojkašice u Rimu dogodila se nesreća i teška povreda Švicarke Joane Heidrich, koja je urlala od bolova dok su joj pokušavali pomoći.

[instagram]https://twitter.com/tuitaguizin/status/1538535925994737665[/instagram]

Pala je nezgodno nakon jednog servisa i iščašila rame, a bolovi su bili ogromni. Prodorni krici čuli su se i izvan samog stadiona, dok su se navijači držali za glavu i molili za ovu djevojku.

Nakon 20-ak minuta ukazivanja pomoći, prevezena je u bolnicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi