Ankara domaćin Svjetskog klupskog prvenstva

Za odbojkašice

Ankara domaćin Svjetskog klupskog prvenstva

H. Zilić

Turski grad Ankara dobila je vrijedno priznanje.

Ankara će biti domaćin Svjetskog klupskog prvenstva za odbojkašice koje će biti oderžano od 15. do 19. decembra ove godine.

Na prvenstvu će nastupiti šest ekipa: prvak Evrope Conegliano (Italija), Vakfibank Istanbul kao vicešampion Evrope, Fenerbahče predstavnik zemlje domaćina, šampion i vicešampion Južne Amerike i šampion Azije.

Conegliano brani titulu osvojenu 2019. godine, a 2020. godine prvenstvo nije održano zbog pandemije koronavirusa.

Ovo će biti ukupno 14. prvenstvo svijeta, a klupsko prvenstvo proglašeno je za jedno od najznačajnijih za razvoj odbojke koja doživljala veliku eskpanziju posljednjih godina kako u ženskoj, tako i muškoj konkurenciji.

U planu je da svi kontinenti u narednom periodu dobiju ovo prestižno domaćinstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi