Bh. odbojkašice ubjedljivo poražene od Češke

Drugo kolo kvalifikacija za EP

Bh. odbojkašice ubjedljivo poražene od Češke

E. Čaušević

Ženska odbojkaška selekcija Bosne i Hercegovine poražena je danas od Češke u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bh. odbojkašice jučer su odlično otvorile kvalifikacije pobjedom od 3:0 protiv Slovenije, ali danas su doživjele poraz od selekcije Češke.

Selekcija Češke danas je bila jednostavno bolji protivnik, te naše odbojkašice nisu imale rješenje za odličnu igru protivničke ekipe.

Naš tim najbolji otpor pružio je u prvom setu gdje smo bili veoma blizu da povedemo sa 1:0, ali na kraju to nismo uspjeli.

Čehinje su u samom finišu prvog seta uspjele da slave sa 25:23 i tako povedu sa 1:0, a potom su nastavile igrati u odličnom ritmu.

Drugi set pripao je također ekipi Češke koja je povela sa 2:0 nakon što su drugi set dobili sa 25:18. Naše odbojkašice nisu se uspjele vratiti u meč, te su u trećem setu bile i najlošije danas.

Čehinje su to iskoristile i uspjele su treći set dobiti sa 25:17, te tako upisati drugu pobjedu u kvalifikacijama. U prvom polu Češka je bila bolja od Latvije sa također 3:0 u setovima.

Kvalifikacije za EP, 2. kolo:

BiH - Češka 0:3 (23:25, 18:25, 17:25)

Top Komentari

Manager
Hvala Arena Sport na odličnom zvuku sa utakmice ,kao što je bio i na sarajevskom derbiju.
3 0
BogatiDijasporac
H
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi