Odbojkašice BiH u Švicarskoj idu po meč loptu za Evropsko prvenstvo

Čeka ih težak rival

Odbojkašice BiH u Švicarskoj idu po meč loptu za Evropsko prvenstvo

A. Čaušević

Odbojkašice BiH večeras u Švicarskoj od 18:30 igraju svoj meč trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naše najbolje odbojkašice su prije sedam dana u Sarajevu savladale istog rivala sa 3:1 u setovima, a sada bi novom pobjedom trasirali put ka novom Euru.

Na neki način večerašnja utakmica je ključna za plasman na kontinentalni turnir jer našim odbojkašicama ostaju dvije utakmice sa otpisanom Norveškom.

Atmosfera u selekciji koju predvodi Stevan Ljubičić je fantastična te naše igračice sa dosta samopouzdanja ulaze u večerašnji meč.

U našoj grupi je vodeća Grčka sa devet bodova, BiH ima tri boda iz dvije utakmice, dok Švicarska ima tri boda iz tri utakmice. Norveška je sa dva poraza.

Podsjećanja radi, na Evropsko prvenstvo će se plasirati po dvije prvoplasirane selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi