Odbojkašice Čelika pobjednice tradicionalnog turnira u Vogošći
Odbojkašice Čelika u finalu su iznenađujuće savladale ekipu domaćina i sasvim zasluženo osvojile prvo mjesto, ali i odnijele pojedinačne titule sa ovog turnira

Zeničanke u finalu savladale domaćina

Odbojkašice Čelika pobjednice tradicionalnog turnira u Vogošći

D. Kurbegović

 Odbojkašice OK Čelik-R Zenica učestvovale su na 15. tradicionalnom turniru povodom obilježavanja Dana državnosti BiH “Vogošća 2018”, kojeg je organizovao Odbojkaški klub “Vogošća“.

Na turniru su učestvovale ekipe: OK “Lukavac” Lukavac (Superliga), OK ” SA Volley” Sarajevo (Prva federalna liga), OK “Vogošća” Vogošća (Superliga) i OK “Čelik-R” Zenica (Prva federalna liga).

Odbojkašice OK Čelik –R u polufinalu su se sastale s ekipom „S Volley“ iz Sarajeva i ostvarile pobjedu od 2:0.

"U finalu su igrale s iskusnom domaćom ekipom “Vogošće” i u odličnom meču i vrhunskom igrom izabranice Samira Radončića su superligašu nanijele poraz rezultatom 3:0 i popele se na tron kao prvak ovogodišnjeg turnira. A da stvar pobjede nije puka slučajnost naša ekipa je kući ponijela i specijalne nagrade" kažu nam u OK Čelik-R.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Samira Radončić, za najbolju tehničarku Nina Alajbegović, dok je najbolji bloker turnira bila Belma Halilović. Šlag na kraju bilo je i proglašenje trenera Zeničanki Samira Radončića za najboljeg trenera turnira.

Top Komentari

dobojan90
SAMKE KRALJU LEGENDO ISKRENE CESTITKE IZ KAKNJA!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi