Odbojkašice igraju univerzitetsku ligu

Četvrto kolo

Odbojkašice igraju univerzitetsku ligu

Ovog vikenda nastavlja se Univerzitetka liga 2012 u fudbalu, košarci i odbojci utakmicama trećeg kola. U odbojkaškom takmičenju sastaju se:

Subota:

10:00    Fakultet za kriminalistiku : Farmaceutski fakultet
11:00    Filozofski fakultet : Ekonomski fakultet
12:00    Prirodno-matematički fakultet : Mašinski fakultet (3 kolo)

Nedjelja:

10:00    Medicinski fakultet    : American University
11:00    Arhitektonski fakultet : Fakultet političkih nauka
12:00    Fakultet zdravstvenih studija : Građevinski fakultet
13:00    Prirodno-matematički fakultet : Mašinski fakultet

Slobodno kolo u odbojkaškom prvenstvu imaju ekipe Pedagoškog fakulteta i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.

Ekipa Veterinarskog fakulteta je odustala od takmičenja.

Iako je prvobitno bilo planirano odigravanje tri kola odbojkaškog takmičenja, organizatori UNSA lige su odlučili da se takmilenje ipak odigra dvokružno kako bi se pružila prilika ekipama za dodatno dokazivanje. S obzirom na to da se odbojkaško takmičenje igra na principu ogledala ovo kolo će zapravo biti revanš susreti trećeg kola. Neki od učesnika su za naš portal rekli.

Badema Šuškić (Fakultet zdravstvenih studija): "Studentska liga je došla u ovo vrijeme kao pravo osvježenje pored svakodnevnih fakultetskih obaveza. Daje nam mogućnost da se na najzdraviji način, sportom, borimo protiv stresa i klišeizirane svakodnevnice. Utakmice prolaze zadovoljavajuće, sa porazom ili pobjedom, bitno je da se družimo, međusobno upoznajemo i zajedno činimo zdraviju i okolinu vrijednu uzora."

Dijana Kadrić (FPN): „U prošlom kolu smo u dosta neizvjesnoj utakmici pobijedile kolegice sa Arhitektonskog fakulteta tako da i ovog puta očekujem neizvjesnu utakmicu. Vjerujem da ćemo uz maksimalan angažman cijele ekipe ponovo izaći kao pobjednici“.

Univerzitetsku ligu 2012 organizuje Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu koji je krovna studentska organizacija na Univerzitetu i koji zastupa svih 40 000 studenata, uz pomoć uprave i studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Liga je izazvala veliku pažnju javnosti a sve fotografije sa utakmica i rezultati će biti objavljivani na website www.spus.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.