Odbojkašice Jahorine izborile majstoricu u Višegradu

Jahorina savladala HE na Drini

Odbojkašice Jahorine izborile majstoricu u Višegradu

Odbojkašice Jahorine u revanš četvrtfinalnoj utakmici play offa za prvaka igrale su u Višegradu protiv ekipe HE na Drini.

Poslije izvaredne igre Paljanke su u Gradskoj dvorani savladale domaći sastav HE na Drini rezultatom 1:3, po setovima 25:22, 17:25, 15:25, i 22:25.

 

Izabranice trenera Danila Tadića iznenadile su favorizovanog domaćina, a u igri su iskazale izvanrednu borbenost, želju za pobjedom i uspjele su da se revanširaju "Drinkama" za poraz u prvom meču prošlog vikenda u Pekiju i u seriji utakmica do dvije pobijede poravnale rezultat  na 1:1.

 

Jahorinke su prepustile prvi set domaćinu - 25:22. Zatim, na scenu stupa "paljanska mašinerija", 17:25, 15:25 i 22:25  koja raznovrsnim napadom, izvanrednom odbranom, čvrstinom na mreži, dominira. Domaći sastav je nemoćan pa zasluženo Jahorina  dolazi do vrijedne pobjede i prilike da se u "majstorici " izbori polufinalni plasman i igranje za prvaka.

 

U redovima ekipe iz Pala sve igračice zaslužuju pohvale, a prvo ime nadmatanja bez dvojbe, bila je za igru nadanhuta i raspoložena  "blokerka", mlada Danijela-Dada Jasika. Kapitenski igra i "korektor" Veselinka Slijepčević, izvaredno je prate i mlade snage, Milica Čvoro, Jovana Bakmaz i Gorana Sorak, a pouzdane bile su, Nataša Slijepčević i Nevena Čvoro.

 

Za razigranost svog sastava,distribucijom lopti nemjerljiv udio u pobjedi Paljanki ima i odlični "dizač" Jelena Tabaković, a borbena Jovana Grarić bila je izvanredna na poziciji libera.

 

Treća odlučujuća utakmica "majstorica" igra se danas u Višegradu sa početkom u 17 h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.