Odbojkašice Jedinstva odbranile titulu

Finale play offa za odbojkašice

Odbojkašice Jedinstva odbranile titulu

E. Škorić

Jedinstvo iz Brčkog je i u drugoj finalnoj utakmici play offa za odbojkašice savladalo Kulu iz Gradačca te su tako odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Odbojkašice Kule su uspjele preokrenuti vodstvo domaćih odbojkašica i slaviti u prvom setu (23:25). No, u naredna tri seta Brčanke su pokazale da se radilo o početnom pritisku, pa su sva tri osvojili u svoju korist.

U drugom setu su u potpunosti nadigrali goste iz Gradačca (25:16), dok je treći set donio nešto više uzbuđenja. Gradačačanke su imale i do pet poena prednosti, no nisu uspjele zadržati. Osjetila se nervoza u redovima Kule, a domaće su, kako je meč tekao, igrale sve bolje.

Posljednji set su Brčanke odradile rutinski. Na kraju su slavili sa 25:12 te ukupno 3:1 po setovima. Podsjetimo, Jedinstvo je u subotu u Gradačcu slavilo i u prvoj utakmici sa 3:2 po setovima. Treba napomenuti da je vladala sjajna atmosfera u dvorani u Brčkom, a gostujuće odbojkašice imale su podršku svojih navjača.

Osvajaču titule, Jedinstvu iz Brčkog, osim medalja uručeno je i 5.000 KM. Brčanke su po četvrti put zaredom prvakinje Bosne i Hercegovine.

Jedinstvo Brčko - Kula Gradačac 3:1 (23:25, 25:16, 25:22, 25:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti