Odbojkašice Koreje bolje od Japana
FIVB.com

Odbojkaški turnir na OI

Odbojkašice Koreje bolje od Japana

S. Bošković

U prvom susretu grupe A ženskog odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama Južna Koreja je priredila iznenađenje savladala selekciju Japan s 3:1 u setovima (19:25, 15:25, 17:25, 21:25).

Reprezentacija Koreje loše je ušla u meč, te je izgubila prvi set. Ipak, u nastavku susreta su korejanske odbojkašice zaigrale dosta bolje, te su bez većih problema osvojila naredna tri sate i ubilježile važnu pobjedu.

U grupi A se pored Koreje i Japana nalaze još reprezentacije Argentine, Brazila, Kameruna i Rusije. 

Vrijedi napomenuti da se će se danas na ženskom odbojkaškom turniru odigrati još dva meča, Brazila i Kameruna, te SAD i Portoriko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi