Odbojkašice otputovale na kvalifikacioni turnir u Beč

Odobjkašice u Austiriji

Odbojkašice otputovale na kvalifikacioni turnir u Beč

Midhat Šljivak

Ženska seniorska reprezentacija BiH sinoć je otputovala na kvalifikacijski turnir druge runde za odlazak na Evropsko prvenstvo 2015. godine u Beč,  koji će se odigrati od 21 - 23. maja 2014. godine,

Selektor ženske seniorske reprezentacije BiH, Goran Hadžić za  turnir u Baru odredio je 12 odbojkašica:

Tehničari: Košutić Helena i Sirotanović Amira.

Primači: Bartula Dragana, Radišković Anđelka i Popović Katarina.

Korektori: Simić Verica  i Slijepčević Nataša.

Srednji blokeri: Gajić Ana, Hadžić Amela i Okuka Arijana.

Libero: Omerhodžić Ajla  i Božić Milana.

Ženska seniorska reprezentacija otputovala je na turnir u Austriju nakon brojnih problema prilikom okupljanja i priprema, zbog elementarnih nepogoda.

Šest odbojkašica i trener reprezentacije dva dana su boravili prinudno u Živinicama, zbog nemogućnosti da dalje odputuju na pripreme u Brčko. Nakon brojnih problema tokom putovanja uspjeli su treći dan da dođu u Brčko.

Može se reći da su pripreme u Brčkom zbog vandrednih okolnosti izvazvane poplavama polovično uspjele. I pored toga odbojkašice i stručni štab sa jakim i pozitivnim sportskim motivom krenuli su na dosta težak put.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti