Odbojkašice Radnika bolje od Brčkog

9. kolo PL BiH za žene

Odbojkašice Radnika bolje od Brčkog

SportSport.ba

Zbog obaveza četvorostrukog šampiona BiH u Eurokupu, utakmica devetog kola Premijer lige BiH za djevojke odigrana je jučer.

Odbojkašice Radnika u meč su ušle veoma motivisano i rasterećeno, što se vidjelo odmah u prvom setu, a kulminiralo je u drugom, kada se desilo da ekipa Jedinstva osvoji "samo" 11 poena, što je nezapamćeno u skorijoj prošlosti. Nakon osvajanja četvrtog seta, domaće odbojkašice su veoma burno proslavile osvajanje boda na ovom meču, što je rezultiralo emotivnom pražnjenju i osvajanju samo 6 poena u petom setu.

Na kraju treba reći da su sudije malo pokvarile ovu izvanrednu odbojkašku predstavu nekim odlukama, uz napomenu da ova utakmica treba da bude put kojim mlade odbojkašice Radnika treba da idu, a treneru Jedinstva Goaranu Hadžiću opomena pred Evropsko gostovanje u Portugaliji. U ekipi Radnika istakle su se Verica Simić i Milica Hrnjez, dok je u ekipom iz Brčkog sjajno dirigovala Amira Sirotanović, uz veliku podršku Dijane Vasić i Sandre Mitorvić tokom čitavog susreta.

OK Radnik - OK Jedinstvo 2:3
(23:15, 25:11, 22:25, 25:23, 6:15)

OK Radnik: Petričević, Sekuloivć, Stevanović, Kojić-Đurić, Modraković, Tomić, Sarić, Đokić, Stakić, Zorić, Simić.
OK Jedinstvo: Mitrović, Vasić, Jović, Sirotanović, Peštalić, Buljak, Božić, Omerhodžić, Vidović, Milnović, Selimović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.