Odbojkašice Srbije u finalu Svjetskog prvenstva
Srpkinje su odigrale fantastičan meč i po prvi put su se plasirale u veliko finale Svjetskog prvenstva. Osvetile su se Holandiji za poraz na Final Six turniru (Foto: EPA)

Savladale Holandiju

Odbojkašice Srbije u finalu Svjetskog prvenstva

M. Šljivak

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Svjetskog prvenstva u Japanu.

Po prvi put u historiji srpske odbojkašice izborile su finale SP-a. U polufinalu su pobijedile Holandiju sa 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23).

Tako su srpske odbojkašice osigurale drugu medalju u historiji Svjetskog prvenstva. Prethodno su 2006. godine osigurale bronzu, a briljira je Tijana Bošković.

U finalu će Srbija igrati protiv boljeg iz duela Kina - Italija, a finale se igra sutra u podne po srednjeevropskom vremenu.

Top Komentari

Ingot
"pobijedile", "briljira je", "srednjeevropskom" ko vama pise tekstove
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi