Odbojkašice Studenta preokretom do pobjede protiv ŽOK Ilijaš
Mostarske odbojkašice su na dobrom putu da u idućoj sezoni ponovno zaigraju u elitnom razredu ženske bh. odbojke.

Mostarke bez poraza u Superligi FBiH skupine Jug

Odbojkašice Studenta preokretom do pobjede protiv ŽOK Ilijaš

Odbojkašice SOK Studenta večeras su u Mostaru zabilježile desetu uzastopnu pobjedu u Superligi FBiH skupine Jug.

Večeras su Mostarke u dvorani na Bijelom Brijegu nakon što su uspjele izgubiti prvi set u kom su imale prednost i po 6 razlike preokretom i sigurnom igrom u nastavku savladale djevojke iz ŽOK Ilijaš rezultatom 3:1, po setovima 23:25, 25:9, 25:16 i 25:10.

Susret je započeo loše za domaće djevojke jer su izgubile prvi set iako su i u njemu imale veliku prednost, ali su opuštanjem uspjeli gošće vratiti u igru i izgubiti ovaj dio igre.

To je u biti bilo sve što su cure iz Ilijaša uspjele uraditi. Studentice su poslije gubitka prvog seta zaigrale onako kako su to radile tijekom cijele sezone i u ostatku meča gošćama prepustile svega 35 poena. U redovima Studenta bolja od ostalih bila je kapetanica Tamara Češić.

SOK Student uvjerljivo je prvi na vrhu ljestvice Superlige FBiH sa 10 pobjeda i bez ijednog poraza i sve je izvjesnije da će mostarske djevojke narednu sezonu igrati u Premijer ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti