Odbojkašice Vogošće u finalu bolje od Igmana

Ilidža Volley Cup 2013

Odbojkašice Vogošće u finalu bolje od Igmana

Odbojkaška sezone u našoj zemlji već je počela, a utakmice Kupa RS bile su na rasporedu u vikendu koji je iza nas. 

I dok su odbojkašice u manjem bh. entitetu upisale već prve takmičarske minute u novoj sezoni, tokom proteklog vikenda u dvorani KSC Ilidža održan je 2. Ilidža Volley Cup za odbojkašice u organizaciji ŽOK Igman sa Ilidže. 

Turnir na kojem su pored domaćina učestovovali OK Victory Novi Travnik, OK Breza 1943 i OK Vogošća pripao je sastavu Vogošće koji je u finalu savladao odbojkašice Igmana sa 3:0.

Vogošćanke su do finala stigle savladavši Victory maksimalnim rezultatom (3:0) bez većih poteškoća, dok su identičnim rezultatom u drugom polufinalu domaće odbojkašice trijumfovale protiv Breze. 

Nakon prva dva seta u kojem su igračice Igmana dominirale dobrim servisom, tek u finišu trećeg gošće su uspjele završnicu učiniti zanimljivom, ali je ilidžanski sastav na kraju i treći set riješio u svoju korist.

U finalnom susretu iskusna ekipa OK Vogošća, koja i ove sezone važi za prvog favorita za plasman u Premijer ligu BiH, bez većih problema znala je kazniti svaku najmanju grešku odbojkašica Igmana, sastava koji se takmiči u 1. Federalnoj ligi. Rezultat je na kraju slavio 3:0 za tim Vogošće, po setovima 25:18, 25:17 i 25:18.

Na kraju vrijedi istaći da je najboljom igračicom turnira proglašen Belma Bikić, libero pobjedničkog tima kojoj je ovo bila posljednja utakmica u dresu Vogošće. Ona će karijeru i školovanje nastaviti u Austriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.